måndag 19 juli 2010

Brasilien i Skåne!

Äntligen fick vi till en härlig utflyktsdag i Skåne med våra vänner, Vinicius och Michelle, från Brasilien. En alldeles lagom dag, soligt och fint väder, ett Skåne från sin vackraste sida. Vi hade satt upp ca 5 mål på söndagens agenda, bl.a fika, vacker natur, underbar strand, historia och Malmö. Med denna planering satte bilen sin kos mot Stenshuvud och eftersom Vinicius älskar kakor, blev det första stoppet Café Annorlunda.


Efter en låååång fika och svängningar runt buffébordet, valde vi att ta en välbehövlig promenad ner till nationalparken Stenshuvud och stegen styrdes uppför till södra utkikspunkten. Vilken härlig vy! Skåne är verkligen fantastiskt vackert på sommaren.


Därefter vandrade vi ner tll stranden, tog av oss skorna och lät tårna få sjunka ner i den mjuka sanden. Martin kastade stenar och försökte få dem att hoppa på vattenytan, men var nog lite ringrostig sedan barnsben....

Vår nästa mål blev föll sig naturligt och vi kom fram till historisk vikingatid och våra brasilianare behövde inte resa till Englands Stonehenge, Skånes Ale Stenar är ju minst lika bra. De blev imponerade av både stenarna och omgivningen.
Vi passade även på att besöka Martins pappa i husvagnen på väg mot sista målet, Malmö. Efter ett matstopp ville vi visa dem en del sevärdheter som Swedbank Arena, Ribban, Zlatans hus och Västra hamnen. Så det var två mycket trötta, men nöjda, brasilianare som släpptes av vid Malmö centralstation på söndagskvällen.

1 kommentar:

  1. Vi var också på Stenshuvud och klättrade upp med båda ungarna i släptåg och det är banne mig jädrigt imponerande av lilla Indra att klättra upp till både södra och norra utsiktspunkterna, eller hur?!
    Hoppas ni hade en mysig dag i alla fall!
    Jag är ju förresten i Klagshamn nu och njuter av härliga Skåne!
    Kram och hälsa!

    SvaraRadera